Pagini

8 ianuarie 2011

Ion şi Doina comemoraţi la Floreşti.

La data de 29 octombrie la Floreşti în incinta Casei de Cultura, la iniţiativa mea a lui Ciobanu Gheorghe şi a lui Lai Igor, a fost oraganizat un concert în memoria marilor martiri ai neamului românesc, Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, care pe data de 29 spre 30 octombrie au trecut în nefiinţă într-un grav accident rutier.  La concertul de comemorare a apostorilor românismului din Basarabia au participat tineri români din majoritatea liceelor din oraş, care au cinstit memoria lui Ion si Doina prin interpretarea cîntecelor lor,Iartă-mă, Răsai, La Manăstirea Căpriana, Eminescu, Maluri de Prut, deasemenea au fost şi recitate poiezii în memoria lor şi a fost  ţinut un discurs acompaniat de pian despre viaţa şi activitatea lor. Pe parcursul concertului au fost proiectate filmuleţe  cu Ion si Doina si despre ideea pe care o promovau. Pe parcursul concertului a fost inparţită, 150  metri, de panglică tricolor . Elevii sau inplicat foarte activ si au depus o muncă enormă pentru că acest concert să fie reuşit.


Memoria lor trebue înveşnicită! Acest lucru am încercat sa-l facem la Floreşti. Ion şi Doina sau înalţat peste destinuri şi au devenit simboluri, imaginea şi cîntecele lor întruchipează lupta pentru redeşteptarea naţională şi pentru Limba Română.  Prin acest concert  am încercat să arătăm că ideea lor încă trăieşte şi că ia trăieste în noi, în cei care au crescut cu cîntecele lui Ion şi Doina cu filmele lui Sergiu Nicolăescu şi cu poezia lui Grigore Vieru.






La iniţiativa noastra, asemenea concert a fost organizat şi anul trecut, numai că nu a avut aşa amploare ca anul acesta!



La concert au participat cei care nu au uitat că sunt români!

Diana Niculăiţă

Cristina Guranda

Cristina Burlacu

Gafin Nadejda

Ciornîi Daniela

Lai Igor

Ciornîi Victoria

Josan Ecaterina

Ciobanu Gheorghe

Rastovschii Tiberiu

Murzac Angela

Ana Scupoi

Plîngău Viorica

Voleanschi Anastasia

Sîrghi Ina

Ţurcanu Vlad.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu