Pagini

8 ianuarie 2011

Problema electorală.

"satu o duce rau si-i foame lume nare ce manca cind din deal si cind din vale lumea pleaca in franta"(Plictis si Inspiratie-Igor Cobîleanschii). În timp ce populaţia emigrează în masă peste hotare pentru aşi gasi un loc de muncă politicienii moldoveni cheltuiesc sume enorme pentru a obţine locuri în parlament. Pentru afise şi panouri electorale de cea mai buna calitate se cheltuiesc sume enorme de bani, în timp ce copii îngheaţă de frig în şcoli şi învaţă din manuale ferfeliţate de timp, în format negru alb, şi scrise după placul politicienilor, pentru a educa un electorat favorabil lor.

Calculaţi! cîţi bani se chltuie pentru campaniile electorale. Cu aceşti bani sar putea de transformat sistemul educaţional din R. Moldova într-un sistem care va putea crea omul instruit şi capabil! Luptele între clasa politică,  care generează  într-un razvboi civil rece, a transformat sistemul educaţional intrun instrument politic.  Copilului i se impun lucruri inutile, datorită acestui fapt elevul terminind 12 clase este indecis şi prost instruit. El nu are imaginea viitorului sau deoarece a invaţat pe parcursul celor 12 ani tot si pînă la urma nu ştie nimic!  Problema societaţi noastre nu consta în conducere! dar în noi însine, nu va veni nici Voronin, Lupu,  Filat si nici Ghimpu sa pună capăt săraciei,  pînă nu va creste productivitatea muncii care necesita o clasă socială bine instruită, atîta timp noi vom zace în mocirla sărăciei si politicii tîmpite.
Campania electorala îndroapă ţara in oceanul de minciună, toţi politicienii promit "miere şi chisleag" dar aceste nu pot fi obţinute fară munca înalt calificată deoarece ,"munca este izvorul avutiei "  supene Adam Smit care a pus fundamentul economiei moderne prin cartea  Bogatia natiunilor. Politicieni nu pot mari pensia atita timp cît omul  nu va putea probuce mai bine si mai calitativ în aceiasi unitate de timp ca pînă acum, ei pot doar crea o patforma favorabilă pentru instruirea omului .  Aici apare o întrebare "Cum pot comunistii sa creeze aceasta platformă dacă ei singuri sunt prost instruiţi?" raspunsul este simplu-ei nu pot crea aceasta platforma deoarece campanie lor electorală este bazată numai pe minciuna si liderul lor este un  demagog politic care nu are idee de Istorie, Limbă, şi Neam cu parere de rău ca el sunt  sute de mii în  R. Moldova, anume mancurţii conducerii comuniste care il votează sunt cei care ne duc ţara în rîpă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu