Pagini

31 octombrie 2012

Avem o societate putrezită de cumătrizm și corupție.

Cineva spunea:
A fi român înseamnă a face parte dintr-o națiune.
A fi evreu este o stare a spiritului.
A fi ”moldovan” este un sindrom.
Avem o societate stricată care s-a blocat la un anumit nivel de gîndire, această societate nu a finisat procesul de tranziție din era sovietica în cea democratică.
 Îmi place țara mea însă e prea irational să te mîndresti cu oamenii nostri care din păcate nu au o cultura socială, politică și națională.
 Legătură cu istoria, limba, tradiția și cultura în țara nostră sunt teme taboo despre care se incomodează să vorbească toți, nedorind să presoare sare pe rana creată de ocupația societică care a dezbinat poporul foarte mult.
  E pacat ca mentalitatea noastă e atît de stricată încît nu ne piermite să vedem lucruri reale și simple pentru întreaga lume, cum este:
 Plata impozitilor.
 Aruncarea gunoiului in urne,
 Respectarea regulilor de circulație,
 Solidaritatea cu oamenii.
  Regretabil dar avem o societate unde clasa politică se bazeaza pe interesul personal, cultura e la fundul Mării Negre, credință se rezumă la taxe ireale care se duc în buzunarul ”preoților” din fruntea Mitropoliei și întegul nostru popor se bucură de nimicul pe care nici nu-l are.
  Soluționarea acestui paradox este cea mai mare problemă pentru toți cei care mai gîdesc rațional în această țară plină de mizerie și putrezită de cumătrizm și corupție.
  Nu trebuie să trăim pentru societate, trebuie să avem respect față de ea și de propria noastră personalitate să facem lucruri elementare care foarte mult schimbă atitudinea umană fața de anturajul în care traiesc. Din păcate avem o moștenire nu prea bună, urmează noi să o reconstruim după standardele firești a unei societați noarmale, și doar atunci putem spera la un viitor decent pentru noi si apropiații noastri.
Fă un bine și binele se v-a intoarce
 

2 comentarii:

  1. Anonim18:46:00

    Sunt totalmente de acord cu cele scrise, un singur element negativ molipsește tot pozitivul, țara asta-i ca o ladă de mere - un măr împuțit le strică pe toate celelalte.
    Frumos video, dar prea lipsit de realitate. Prea mulți oameni buni pe metru pătrat, fapt cu care noi nu suntem obișnuiți.
    http://dianajalba.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere