Pagini

6 august 2013

Prietenia...

Nu mă gîndeam că vor fi momente cînd această
fotografie va spune atît de mult.
Viaţa nu costa nimic dacă pe parcursul ei nu ai macar un prieten adevărat. 
 Ce este prietenia ? Oare poate exista  prietenie adevarată şi durabilă despre care se tot scrie în cărţi şi se arată în filme? 
 Trăirile şi întreaga masă de evenimente m-au adus cu gîndul la anumite idei legate prietenie şi de faptul cum o concepem . Actualitatea ne încurajează tot mai mult să scuipam pe valori încît să nu rămînă nimic scump şi sfint şi inimile noastre. Omul fară valori niciodată nu va putea fi prieten, acesta nu are nimic sfînt şi veţueşte de dragul propriei persoane .
 "Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate invata la scoala. Dar daca nu ai invăţat ce inseamna prietenia înseamna că nu ai învatat nimic. – Muhammad Ali"
 Adevarata prietenie poate fi doar cu oamenii alături de care ai trait momente foarte complicate şi grele .Faptele demonstrează adevărata faţă a unei prietenii,  respectul acordat unei persoane poate rezulta numai din faptele acestuia, întrucît vorba este doar o mică parte a sufletului dar fapta rădacina valorilor şi demnitaţii.
"E mai rusinos sa nu ai incredere intr-un prieten decat sa fii inselat de el. – Arthur Schopenhauer"
  De foarte multe ori prietenia constă nu în înţelegere sau compătimire ci în sprijin reciproc şi într-un profund ataşament spiritual, să ţineţi minte mereu că viaţa nu costă nimic fară prieteni, deoarece nicodată nu vei avea cu cine să împarţi nici bucuria şi nici durerea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu