Pagini

17 august 2013

Societatea moldovenească, împuțită, răpănoasă și pistruiată.

 Astazi voi vorbi despre societate, anume despre societatea noastră moldovenească, împuțită, răpănoasă și pistruiată,  în care mereu se găsește loc pentru orice cîcat, dacă acesta dispune de finanțele necesare pentru ași cumpăra nume.  Pedofili sau pederaști, proxeneți sau mafioți nu are importanță, pentru toți bine-mersi se găsește un locușor călduț de unde poate să sugă pînă la adînci bătrînele (clasă politică- o pistruiată mare de cîcat).

 Pînă acum dădeam vina pe generațiile sovietice , ca fiind mancurtizate și incapabile să facă față prezentului. Acuma ce spunem?  Vedem în ce situație ne aflăm, suntem proști, răpănoși și inculți, foarte puțini știu asta.
 Pentru o viață fericită este nevoie de un singur lucru, să fii prost. Iaca așa și societatea noastră, este proastă de rage, dar fericită. 
 Sigur nu toți sunt dobitoci și pederaști,  sunt și oameni normali, pe care îi respect pentru că merită. Restul sunt o movilă de gunoi din care nu faci nimic, din rahat aur nu vei face niciodată. Masa pe care o numim societate civilă, spurcă tot ce e mai sfînt - valori, cultură, neam, nici nu mai vorbesc de istorie. Cînd omul uita valorile care stau la baza lui ca parte componentă a unei societați , el se transformă în legumă.
Moldovanul tipic nu are opinie, îl cumprei cu o bere și un kg de orez (toți se vînd și se cumpără contează doar prețul).
 Țara există numai atunci cînd oamenii din această țară sunt uniții în jurul unor valori, cum este cultura sau tradiția. Moldova e un ocean de probleme care nu unesc societatea, dar din potrivă o dezbină.
 Oameni deschideți ochii, uitați-vă în jur,  traim în într-un stat fără oamenii care îl recunosc și îl respectă. Încă multă vreme mai trebuie ca "moldovanul" sa aibă o viziune, mai ales una care să-l facă să traiască mai bine.
     Ce avem: 
  Statul : O adunătură de dobitoci.
  Școala : Cîți ani am învățat la școală nu am avut măcar o oră de patriotism sau de luptă împotriva alcoolului și a drogurilor. Profesorii sunt cei care educă societatea intr-o manieră debilă, impunând tinerei generații, valori care se schimbă odată cu culoarea prezervativului de la guvernare. Mai țineți minte ce zarvă se facea privind, predarea în școli a educației sexuale, religiei, sau a educației civice? Sau cum cărați ghiveciuri cu flori de acasă la vizita vreunui "șăfalan" de la minister ( de mici ne educă să fim lingăi) ?
   Familia: Care familie? Majoritatea copiilor sunt lăsați în voia soartei, pe mîna bunicilor. Ce educație le poate da bunica de 80 de ani?  De aici și apar copile gravide la 12 ani, sinucideri, alcoolism ș.a.m.d (despre asta aici).

Deci, dragi cititori, avem doar două modalitați de a trăi mai departe... NIL MEDIUM EST
 1. Să ne inămolim în cîcat, care cu lopată este împins de către stat. Să umblăm mai departe prin centru cu panglici, curcubee, balonașe și fluerașe, ca o turmă de oi. Să fim în continuare legume, cu opinie creată de către alcoolicii de la bar și bunica de pe lijancă.
sau...
 2. Putem, analiza situația și începe o schimbare spre bine de la propria persoană. A citi o carte, a pleca la un teatru, a călatori, a învăță , a deschide un bizness, a face bani, a vizita un muzeu, a descoperi lumea, a face sport, a comemora, a fi solidar, a respecta neamul și anturajul în care traiești, a cunoaște mai multe limbi, a prețui.  Sunt foarte multe modalitați de a te face mai bun, trebuie doar dorință.

  În Moldova sunt oameni care merită respect pentru care aduc faimă țării noastre, recent cazul sportivei Emilia Budeanu, și a multor altor sportivi, oameni de cultură, și pur și simplu oamenii buni . Avem un colț de rai în dezastru pe care îl putem reconstrui pentru noi și pentru cei ce vin după...trebuie doar să vrem.
Gândiţi-vă...!
 
 

Un comentariu: