Pagini

11 iunie 2014

Amu la noi merge bacul, și Dumnezeu cu dânsul

    Tinerețea este vârsta pe care dacă ași asocia-o cu ceva, cred că cel mai bine sar potrivi cu perioada  de înflorire a plantelor, la fel de frumoasă și atrăgătoare, trebuie doar să fim atenți să nu rupem florile înainte de timp că de altfel nu mai mâncăm noi fructe. Mai mult sau mai puțin este vârsta în care se fac cele mai multe realizări și cu siguranță anume în această perioadă se clădește bază de cunoștințe cu care tânărul trece la maturitate. Suma cunoștințelor din fiecare perioadă a vieții ne transformă din copii în maturi și schimbă roată vieții așa încât noi devenim acele persoane care să dăm sfaturi și îndrumări generațiilor care vin din urma noastră.
    Școala încearcă să ne educe, și ne alimentează pe toți cu aceeași informație, ne trebuie ea sau nu rămâne să decidă doar conștiința noastră, care odată formată de sine stătător selectează ceea de ce are nevoie. De fapt școala este ca mersul la pescuit, chiar dacă te duci des nu-i garantat că vei prinde ceva. Mult mai important este să asimilezi informația și să ți-o adaptezi cerințelor pe care le impui tu și nicicum nu alt cineva.  
    Nu demult a început BAC-ul, multă zarvă, politică și scârbă sa făcut pe marginea acestuia ca până într-un final să reiasă că părțile beligerante sunt mai proaste una ca cealaltă. Dintr-o parte avem Ministerul Educației și „singurul” ei reprezentant Maia Sandu pe care dacă ași fi avut posibilitate ași vârî-o la Inspectoratul Național de Patrulare,( acuma la ei sunt probleme cu camerele de pe câteva intersecții din capitală)  că doar și acesta are o legătură scrisă sau nescrisă cu educarea societății, nu? Pe cealaltă parte a baricadei se află copii care ca și oricare om crescut în Moldova au sperat la condiții de desfășurare a examenului așa ”ca-nainte” ca de exemplu ca și la generația mea, care a copiat de-i fâlfâiau sandalele. Acuma esența: Există o diferență între ceea ce era atunci și ceea ce este acuma, condițiile în care se desfășurau examenele atunci erau foarte bune pentru a copia în stânga și dreapta însă acuma acestea nu mai sunt, deoarece măsura de a copia a trecut peste bariera normalului și sau transformat în bazar. Nu, nu ... Doamne ferește, copii nu au nici o vină, deoarece nu ei sunt cei care trebuiau să aibă bariera bunului simț la copiat ci cel care stă în auditoriu și coordonează mersul BAC-ului, el este acea persoană care trebuie să dea peste cap când cineva trece limita, nu copilul.  Oficial niciodată nu sa permis copiatul și mai ales la BAC, de ce se copia atunci?!
Pe coordonatorii de la BAC niciodată nu ia-și vrea în poliția de frontieră!(ni-or vinde țara)
   Tineri, nu voi sunteți cei vinovați de situația din țară, sunteți doar niște victime a unui sistem incomplet care încearcă sa se perfecționeze dar nicidecum nu poate. Pe spatele vostru, sau poate al nostru, ne va rămâne o țară vai și amar de capul ei, dar care este a noastră și cum am spus eu nu demult, noi vom fi cei care vom da sfaturi generațiilor care vin. Ah cât de mult aș vrea ca aceste sfaturi să fie cu adevărat fructuoase...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu